Köpvillkor

Köp- och leveransvillkor

Allmänt
Det är enkelt att handla på bokforlaget.com. Följ bara instruktionerna i varje steg så blir det rätt.
Samtliga priser är angivna i svenska kronor och inklusive 6 procent moms. OBS! Portokostnaden syns inte på beställningen utan tillkommer på fakturan. Detta beror på att vi använder olika typer av emballage för olika böcker samt att kombinationer av olika böcker i samma beställning också påverkar val av emballage.
Vi förutsätter att du som beställer har fyllt 18 år.
Kontakta oss på 0550-804 00 om du ändå skulle få problem med beställningen så hjälper vi dig.

OBS! För leverans utanför Sverige gäller andra villkor än nedanstående. Kontakta info@bokforlaget.com så hjälper vi dig.

Orderbekräftelse
När du skickat din beställning via hemsidan till oss så får du en orderbekräftelse till den mejladress du angivit på din beställning.

Betalningsvillkor
Faktura med 20 dagars betalningsvillkor bifogas i försändelsen. Kom ihåg att alltid ange fakturanumret vid betalning. Fakturanumret står längst upp på fakturan.
I det fall betalning inte inkommit i tid skickar vi en påminnelse.
Påminnelseavgift 60 kr. Dröjsmålsräntan är 23%.

Returer

Om du har fått en felaktig eller skadad bok ska du höra av dig till oss så snart du fått din försändelse. Givetvis skickar vi en ny eller ersätter dig med det belopp som du har betalat. Vi följer Konsumentköplagen. Läs mer på www.konsumentverket.se

Transportskador

Om din försändelse skulle vara skadad ska du göra en skadeanmälan direkt till Posten, innan du öppnar försändelsen. Om Posten inte delar din uppfattning om skadan ska du kontakta vår kundtjänst på info@bokforlaget.com. Ta gärna en bild på den oöppnade, skadade försändelsen, så är det lättare att avgöra i vilket skede skadan uppkommit.

Ångerrätt

Som privatperson har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distansavtalslagen, förutsatt att produkten är oanvänd och i nyskick. Om du ångrar dig ska du meddela oss så snart som möjligt, dock senast 14 dagar efter att du fått din vara. Du får pengarna tillbaka, minus 20 procent i administrationskostnad, men får själv betala returportot. Vi följer Konsumentverkets rekommendationer.

Leveransvillkor

Vi följer Postens gällande ordinarie priser och skickar alltid varje försöndelse på billigaste sätt.
Din beställning skickas från oss inom 3 arbetsdagar. Normal leveranstid är 5-7 arbetsdagar. Vid storhelger kan leveranstiden bli längre.
Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar som beror på fraktföretaget, väderförhållanden och/eller andra omständigheter som vi inte kan påverka.

PUL — personuppgiftslagen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

Villkorsändringar

Vi förbehåller oss rätten att justera ovanstående villkor.
Villkoren senast uppdaterade  2014-10-28